Background Image

In-house workshop

Voor bedrijven en teams

op
maat
gemaakt

“tekenen scherpt je visuele taal”

Leer hoe je meer uit schetsen kunt halen voor het ontwerpproces, of hoe je snel ideeën kunt visualiseren in een team discussie of overleg met een klant.
Schetsen zijn om te analyseren, brainstormen, exploreren, communiceren. Voor het inzichtelijk en (be)grijpbaar maken van een proces, ideeen uit te leggen en te overtuigen.
Je kunt door schetsen je ruimtelijk inzicht trainen, en je gevoel voor esthetiek of vormgevoel. Tekenen scherpt ook je visuele taal, welke in toenemende mate belangrijk is in onze huidige beeldcultuur.

Wij ontwikkelen en verzorgen in house design sketching trainingen op maat, ontwikkeld op basis van jullie specifieke situatie.

Ons aanbod

Digitaal schetsen
In de ontwerp praktijk is digitaal schetsen de meest efficiënte manier om schetsen te integreren in de workflow. Gebruik de laatste digitale technieken.
Schetsen op papier
Wil je schetsen beter inzetten als brainstorm tool of om ter plekke je ideeen te kunnen toelichten met een schets tijdens overleg met een klant?
workshop aanbod
Hier vind je ons complete design visualisatie en design sketching workshop overzicht.
Op maat gemaakt
Indien je met 3 of meer mensen wilt inschrijven, is het ook mogelijk in overleg afwijkende workshop data en tijden te plannen.

Locatie

in-house

Voor ontwerp buro's of afdelingen is een workshop op locatie vaak het handigst; je cases en bestanden zijn bij de hand, en bij een digitale cursus werk je met je eigen computer-instellingen.
Er kunnen dan ook (non-disclosure) projecten als case gebruikt worden tijdens de workshops.

Soms kan het echter ook verfrissend werken om met zijn allen op een andere locatie af te spreken, elders in het land.

Team sessies

Op de lopende workshops in onze studio kunnen ontwerpers zich individueel inschrijven. Klik HIER voor het aanbod.

Wanneer meerdere deelnemers van een buro een cursus wensen, is het ook mogelijk om zgn. 'team sessies' bij ons in de studio te houden.
We plannen dan een aantal data en tijden in overleg. We duiken van tevoren in jullie wensen zodat we beslagen ten ijs een afgestemde workshop sessie kunnen bieden.
image

PRACTISCH

In onze ervaring, is een 5-tal sessies voldoende basis om als team beter te gaan schetsen. Een cursus kan overdag of 's avonds plaatsvinden, en duurt meestal 3 a 3,5 uur.

We ontwikkelen cursussen voor digitaal schetsen of het schetsen met fineliner. We schetsen digitaal met SketchbookPRO, Photoshop of CorelPainter. Ook kunnen we WACOM Intuos tablets te leen meenemen.

Onze werkwijze

Input

We zullen jullie vragen om inzage in :
- het huidige teken niveau van de deelnemers
- waar hapert het, en wat zijn jullie specifieke wensen
- in welke situaties worden er nu tekeningen gebruikt

Resultaat

Met deze input kunnen we een plan maken voor een workshop op maat bij jullie. De inhoud van de training kan direct worden toegepast in actuele situaties, en biedt de mogelijkheid om confidentiële design cases in de cursus te bespreken.

Start nu samen en ontwikkel een gezamenlijke aanpak en stijl.
image

Contact

Als je geïnteresseerd bent en meer wilt weten, of een offerte wilt aanvragen, neem dan contakt op met Roselien Steur.

Dutch Design Sketching
Boomsluiterskade 363
NL-2511 VH Den Haag
E: roseliensteur@sketching.nl
P: +31 (0)6 1817 5856

Onze klanten

image